В момента OpenAI преговаря със Сам Алтман да се върне като

...
В момента OpenAI преговаря със Сам Алтман да се върне като
Коментари Харесай

От OpenAI преговаряли с Алтман да се върне като главен изпълнителен директор

В момента OpenAI преговаря със Сам Алтман да се върне като основен изпълнителен шеф, заяви Verge.

 

Алтман беше уволнен от собствената си компания в събота, което докара до напускането на президента на компанията Грег Брокман и няколко откриватели.

Източник, осведомен с въпроса, сподели, че Алтман е " колеблив " по отношение на завръщането си и би желал обилни промени в ръководството ". Междувременно Wall Street Journal заяви, че Алтман евентуално ще желае нов ръб, в случай че се завърне.

 

Водещото делово издание даже спекулира, че гуруто на изкуствения разсъдък също обмисля да " започва компания, която ще притегли някогашни чиновници на OpenAI ".

 

В момента няма публично удостоверение за новината за завръщането на гуруто на изкуствения разсъдък.


Сам Алтман - една от най-ярките звезди на процъфтяващата промишленост за изкуствен интелект, човек, който за мнозина се трансформира в представител на изкуствения разсъдък - беше безогледно изхвърлен от компанията, която съоснова - OpenAI.


Тя се трансформира във флагман с приложението ChatGPT, заключи " Ройтерс ".
Акциите на Microsoft Corp., която вложи 10 милиарда $ в OpenAI, паднаха с цели 2,4% след новината за напускането на Сам Алтман. 

 

Другият съосновател Грег Брокман, който беше освободен от борда няколко минути след Алтман, сподели, че и двамата мъже са били шокирани от това какъв брой ненадейно се е случило.


В този ръб имаше единствено шестима души, в това число Брокман и Алтман. Това значи, че това решение за отстраняването на двамата водещи бизнесмени е взето единствено от четирима. Какво се случи, с цел да накара тази дребна група да работи толкоз уверено и толкоз бързо? Това риторично отбелязва Би Би Си.


АП припомния, че OpenAI няма финансови проблеми и компанията се задъхва от вложения, тъй като приложенито ChatGPT ѝ носи милиони.

 

Припомняме, че Сам Алтман като основен изпълнителен шеф на OpenAI, се обърна към международни водачи в полемики за рисковете и изгодите, подбудени от мощната технология, на която той беше пионер.


Той не пропускаше да напомня, че изкуственият разсъдък (AI) е " инструмент, а не творение " и изглеждаше почтен по отношение на страховете си, че един ден неговото творение може да излезе отвън надзор.


Само преди две седмици Сам Алтман беше в Обединеното кралство на първата в света среща на върха за сигурността на изкуствения разсъдък като един от към 100 световни делегати. Миналата седмица предприемачът изнесе тирада за бъдещето на своята компания и нейните технологии.


Изкуственият разсъдък е в живота ни от епохи - приготвя излъчванията ни в обществените медии, предлага филми в платформи за видео стрийминг, играе роля при изчисляването на нашите застрахователни награди, само че всичко се промени с ChatGPT.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР